25 September 2010

Breaking the ice

Salutare,
Ma plictiseam zilele astea si am auzit ca exista un loc pe internet unde poti sa vorbesti singur si sa te asculte altii... Si am zis ca, desi este foarte ciudat (in special din partea celor care il asculta pe unul care vorbeste singur), poate reusesc sa mai destind putin atmosfera. Asa ca nu ma bagati in seama, eu o sa vorbesc probabil niste chestii total idioate in cele ce urmeaza... :)
Acum vreo doua zile, ma intorceam de la munca cu RATB-ul si mi-a venit o idee. De regula fac in jur de o ora - o ora jumate pana la munca/de la munca asa ca am mult timp sa ma gandesc la prostii si sa incerc sa nu ajung si eu ca tipul care sta fix in fata mea pe scaun, un om pe care automat daca l-ai vedea in spatele tau la coada i-ai spune instinctiv "Nenea": adica pe la vreo 40-45 de ani, mustata ca in filmele porno de pe vremea parintilor nostrii, o burta decenta acoperita subtil as putea spune de un tricou al carei zile de glorie au apus de mult si cu o basca "a la Gavroche" in cap, probabil de pe vremea conquistadorilor pentru ca inca mai pastreaza urme de sol arhaic. Deci un "Nene" care sta si se uita fix la picioarele mele....aproape fara sa clipeasca (ma uitama si chiar speram ca la un moment dat sa isi scoata limba si sa isi umezeasca ochii precum cameleonii)...era un fel de "tabula rasa", cd blank sau dildo.
Ok, sa revin la idee: ce ar fi daca, mi-as lua o bicicleta sa merg la munca...nu mai stau in trafic zi de zi..plus ca mai fac si miscare. 
Prima data mi s-a parut foarte tare ideea, plus ca tocmai vazusem un tip la costum pe o bicileta care tocmai trecuse pe langa masina precum Fat-Frumos calare pe nobilul sau armasar - dupa ce ii daduse carbuni parca...se transformase el in Porsche 911..parca.. Aaaaa....stai putin sa reformulez ca suna gay rau de tot....precum Chuck Noris printr-o armata de 9.000.000.000.000.000 de vizigoti inarmati cu lasere de cauciuc... Mmmmda, singura problema este ca si eu tot la costum sunt nevoit sa merg zilnic si nu prea imi convine sa ajung la munca plin de transpiratie (tre sa tai tot Bucurestiul in doua), plin de praf si eventual si plouat. Asa ca am cautat o solutie si pentru acest lucru si m-am gandit ca ar trebui sa am un acoperis deasupra capului ca sa nu ma ploua si sa nu ma umplu de praf, cu transpiratia ma descurc eu, o sa merg mai incet... asa ca automat m-am gandit la o bicileta cu acoperis. Hmmmm...asta ar insemna sa aibe automat trei roti si nu doua ca sa nu scot picioarale pe afara la stopuri....si daca este mai mare/mai grea inseamna ca o sa ma agit mai mult ca sa pedalez si sa ajung la timp deci o sa transpir mai mult....asa ca ar trebui sa aibe un motor... macar elecctric ca sa nu polueze...Dar d-astea nu prea am vazut pe la noi prin tara si cred ca ar fi foaaarte scumpe sa aduc una de afara...Asa ca am gasit solutia: tot o masina este mai buna...Doar ca trebuie sa iti una pe masura posibilitatilor. Si eventual sa te gandesti putin si la viitorul copiilor tai, chiar si cei nenascuti. Chiar daca suna a cliseu, chiar este un lucru pe care multi refuza sa il gandeasca pentru ca suna a cliseu si ca nu sunt constienti de schimbarile actuale ale climei pe care le traiesc ( sa nu mai vorbesc de distrugerea ecosistemului si bolile care infloresc in fiecare an mai "frumoase").


See ya!!!



3 comments:

  1. Cel mai bine, dpmdv, ar fi: metrou peste tot! Te pui in el de langa casa, ajungi repede si comod cam peste tot si cam la fel oricand ai trebi de rezolvat. Ideal, deci, retea extinsa de metrou!!!!!

    ReplyDelete
  2. Metroul, asta aleg si eu, doar ca intr-adevar nu pot ajunge decat pana intr-un punct cu metroul, apoi trebuie sa schimb cu un mijloc de transport RATB, plus ca pana la metrou, eu personal tot cu RATB ajung. In general nu am probleme cu mersul in RATB, dar exista cazuri in care nenea cu ochi si limba de cameleon sa fie de vreo doua ori mai lat ca mine si daca se aseaza pe scaunul de langa mine atunci eu trebuie a imi reevaluez "tinuta" si ma asez mai pe jumatate de scaun, mai la stanga sau mai la dreapta, depinde de situatie, pentru a nu risca sa se aseze, partial, cineva pe mine :D. Mai sunt de luat in considerare si cazurile in care celorlati participanti la calatorie le miros gurile, uuuffff eeeeeghhh; inteleg cazurile celor care au anumite probleme, respectiv de sanatate, insa nu inteleg cum acele persoane nu iau unele masuri (dropsuri mentolate, spray-uri in cazul in care a folosi guma de mestecat poate fi daunator), inca o chestie pe care nu o inteleg acel oftat adanc sau tusitul, stranutatul, cascatul FARA MANA LA GURA, fara ai feri putin pe cei din jur, dar e greu caci pentru asta este nevoie de "niste" bun simt. Bineinteles, situatii nasoale si incomode, de genul asta sunt multe, de la personajul de langa tine, care nu stie sa vorbeasca la telefon ci stie doar sa urle (ca sa nu incep sa folosesc descrieri aferente regnului animal) pana la cel care te calca ca un nesimtit fara ca macar sa se uite la tine, daramite sa incerce sa se scuze. Astfel ajungi la a-ti dori sa ai o masina personala, odata pentru comfort, odata pentru ca este practica, odata pentru ca devine necesara... mda, motivele sunt destule. Desigur eu sunt de parere ca poti detine o masina personala fara sa faci abuz in folosirea ei, astfel incat sa daunezi cat mai putin mediului inclusiv celor din mediu.

    Ideea mea este ca as folosi si bicicleta pentru aceste drumuri, atat pentru deplasarea la munca cat si pentru alte activitati de zi cu zi, atat cat este posibil (poate ma duc pana la banca sa fac o plata, o tranzactie, poate ma duc pana la un magazin, poate in mall sa imi cumpar ceva sau chiar si pentru intalnirile cu prietenii, pentru tot genul de deplasari).

    ReplyDelete
  3. De catva timp nu-mi iese din cap ideea unei telegondole ce sa ne poarte pe deasupra orasului :))

    ReplyDelete