12 October 2010

Money makes the world go round!

Heeey...cine a zis ca banul nu este un scop in viata? Sau ca nu ar trebui sa fie? Nu stiu de ce, dar cred ca persoana care a spus lucrul acesta cu siguranta nu trebuia sa duca grija zilei de maine. In ziua de astazi absolut totul poate fi estimat in bani si, deci, se plateste! Viata unui om nu poate fi cumparata! HA! Sunt oameni care pentru 50 de EURO ar fi in stare sa iti taie gatul pe strada. 50 de Eur!!! Imi pare rau ca trebuie sa spun asta, dar, daca banii sunt ochiul dracului, dragi crestini, noi suntem contemporani cu sfarsitul lumii deoarece dracul a ajuns sa conduca toate cele lumesti! Pana si Biserica....Preafericita Biserica este condusa tot de „ochiul dracului”! In ziua de astazi, daca nu ai banii necesari, este posibil ca niciun preot sa nu vina sa iti citeasca la mormant! Nici nu mai vorbim de parastas sau cum se cheama ala...Si mai este si chestia aia cu banii la impartasit! Adica tu practic platesti pentru a primi „Sangele Domnului”...Stiu ca nu trebuie sa dai nimic...dar stiti si voi mai bine cum este.... „Asa se face maica! „ :) Am ajuns sa traim un compromis fara rezolvare :”este scump sa traiesti dar este la fel de scump sa si mori”. Cica „Odihneasca-se in pace!” :)) Mare mare credul a fost ala care a inventat vorba asta! Ori credul ori mare mistocar! Pey cum sa spui asa ceva cand pe timp de pace economia stagneaza? Trebuie sa existe un conflict continuu pentru a putea tine sub control masele si pentru a face masinaria economiei sa ingurgiteze suflete pentru a se defeca bani!

Money Money Money.....Money makes the World go ’round.... Sa moara naiba daca nu tanti Liza Minnelli nu avea dreptate cand le canta bgatanilor de pe Broadway melodia asta! Sunt solemn convins ca daca nu ar exista bani intreaga lume s-ar opri in loc! Pe bune! La un moment dat tot ar aparea cineva care sa ii iventeze si dupa care sa isi vanda ideea altuia pentru o groaza de bani. Hai sa fim seriosi acuma...daca nu ti-ar da cineva bani, te-ai mai duce la serviciu? Stiu ca tu ai invatat 4 ani la facultate si inca vreo 3-4 ani de experienta....dar parca ai fi mai fericit daca ai sculpta in cuburi de gheata de exemplu. Parca tot te duci cu asa o lene si o greata de nedescris la locul de munca chiar daca tu faci ceea ce ti-ai dorit dintotdeauna sa faci (si cand spun asta, ma refer desigur la ceea ce ti-au spus parintii ca iti doresti sa faci :). Lumea s-ar opri pe loc pentru ca nu ar mai fi nimeni care sa iti scoata tie petrolul de la aj’de mii de metrii sub pamant sa ti-l rafineze dupa care sa ti-l puna in benzinaria unde te duci tu cu masina ca sa iti faci un plin ca sa te duci pana la colt ca sa iti iei o paine care oricum nu ar fi acolo pentru ca nimeni nu vrea sa stea in caldura aia de 50 de grade Celsius vara sa sape la grau....asadar nici nu ai mai avea cu ce sa te stergi la fund....a complete stand still!

Banii au schimbat si au modelat istoria noastra a oamenilor inca din cele mai vechi timpuri. Fie ca au existat in forma trocului la inceput...apoi a metalelor pretioase gradate...apoi a monedelor de metal si a celor de hartie, iar in ziua de astazi...moneda electronica...Cate increderi au fost inselate in cursul istoriei pentru bani (imediat dupa aceasta unealta uzurpatoare se afla dragoastea: pentru femei/barbati sau pentru toata lumea in afara de ceilalti – religia). Imaginati-va faptul ca daca nu existau banii, Iisus ar fi trait si astazi..probabil fiind capul unei miscari de rezistenta impotriva romanilor ascuns undeva prin Muntii Retezat impreuna cu Vadim si cu Luceafarul Huilei (Base si cu Poc ar fi lins in continuare o mana superioara lor si s-ar fi aflat imediat la capatul sforilor...ca si acuma dealtfel). Daca nu erau aia 30 de arginti...Biblia ar fi aratat altfel in ziua de astazi!

Mmmda...ne vindem sufletele pentru bani inca de dinainte de a ajunge sa ne bucuram de fericirea vesnica promisa in Cartea Cartilor...Ajungem la Poarta Raiului (daca ajungem si acolo...dar la cat de corupta si viciata este viata in ziua de astazi...cred ca facem coada la liftul spre demisol toti) asa....o umbra de suflet si fara niciun sfantz in buzunar pentru ca ni i-au luat pe toti vamesii pana sa ajungem – cica de aia se arunca cu bani la intersectii cand trece mortul....sa aibe la vama (sunt 24 de vami pana sa ajungi la Poarta Raiului...e complicata treaba nu am cum sa explic acuma)! :) Si pe lumea cealalta ne primesc tot daca dam spaga sa ne lase ma?....baaaaai romanul tot rroman e ma! :).

In fiecare zi credite, facturi, mancare, transport, fericire, dragoste, liniste, .... , la naiba!!! Credeti ca daca as plati bine...as gasi pe cineva care sa isi faca griji in locul meu??? Platesc bine sa mor io!!! :))

2 comments:

  1. Chiar c-asa.... "masinaria economiei mananca suflete pentru a se defeca bani" :(

    ReplyDelete
  2. Andrei, ferice de romani ca inca nu au sistemul cartilor de credit atat de bine implementat...crede-ma, acolo e jalea..."si scrasnirea dintilor"- cum bine zice la Cartea Cartilor. Societatea de consum ucide umanitatea, iar "pecetea" diavolului (banul ala electronic de care vorbeai tu mai sus) ne conduce spre Iad...
    D-zeu sa aiba grija de sufletele noastre!

    ReplyDelete